Lees hier het artikel van onze projectpartner over cultuursensitiviteit en IMEAN Academy.


Klanten aan het woord

Klik op de afbeelding links voor het gehele document

 

 

 


Anne4Care in folder Alifa

Klik op de afbeelding links om een vergrootte weergave te zien van de folder

 

 

 


Artikel Anne4Care in medezeggenschap magazine

Klik op de afbeelding links om een vergrootte weergave te zien van het magazine, u kunt op de pijltjes klikken om naar de volgende bladzijde te gaan

 

 

 


Onderzoeksproject Saxion

Even voorstellen: Anne4Care, kortweg Anne, is een digitale assistent. Ze is als avatar zichtbaar op een tablet en ondersteunt ouderen, zorgprofessionals en mantelzorgers. Komend jaar onderzoekt Saxion hoe Anne ingezet kan worden om thuiswonende ouderen met een migratieachtergrond en beginnende dementie goed te ondersteunen. Karin Dijkstra is associate lector Verpleegkunde bij Saxion en vertelt over dit onderzoeksproject.

Lees meer

 

 

 


Anne4Care in de Stentor

Mevrouw Jansen, u moet de gordijnen nog open doen!’ ‘Mijnheer de Vries, het is tijd om koffie te zetten!’ Mensen die lijden aan hersenziektes als parkinson en alzheimer hebben baat bij avatars (virtuele assistenten), apps en smartwatches. Maar ook artsen zijn geholpen met kunstmatige intelligentie. Sensoren kunnen betrouwbare informatie aanleveren voor een adequate behandeling. Als iemand zachter gaat praten, minder articuleert in de samenspraak met de avatar, kunnen deze veranderingen erop duiden dat iemand parkinson of alzheimer heeft, of dat de ziekte erger wordt…

 

Lees hier het volledige artikel


Anne4Care en Imean in de stentor

Op tijd medicijnen innemen, aanspraak in de eigen taal en beeldbellen met familie. Migrantenouderen krijgen daar een speciale tablet voor: Anne4Care…

Lees hier het volledige artikel


Artikel Hofweekblad over Anne4Care

Bekijk in de foto links het artikel over de samenwerking met Anne4Care en Salut.

Lees hier het volledige blad


Artikel van In 2 werelden over cultuursensitiviteit

Gedeputeerde van de provincie Overijssel Roy de Witte bracht een digitaal werkbezoek aan IMEAN Care. Hij sprak via beeldbellen met enkele migrantenouderen en medewerkers van IMEAN. ‘’Tijdens mijn werkbezoeken wil ik de mensen waar het om gaat een plek geven.’’

Lees hier het gehele artikel van In 2 werelden


Artikel van Pharos over Anne4Care

eHealth en zorg op afstand worden steeds belangrijker door actuele ontwikkelingen rondom corona. Helemaal voor de doelgroep ouderen en laaggeletterden. Deze groepen, die  vaak in kwetsbare situaties leven, worden extra geraakt door het coronavirus. Ze blijken helaas vaker de zorg te vermijden. Terwijl ze juist vaker lijden aan chronische ziekten en de zorg hard nodig hebben. Volgens  Robbert van Bokhoven, expert op het gebied van digitale zorg bij Pharos, én programmaleider van eHealth4All, is beeldbellen een goede manier om in contact te blijven met deze mensen en zeker geen korte termijn oplossing…

Lees hier het gehele artikel van Pharos


Samenwerking met Microsoft

Anne4Care is trots op de samenwerking met Microsoft.

Anne van Anne4Care draait namelijk op de betrouwbare Surface GO/Surface GO 2 en Surface Pro tablets.

Lees het artikel van Microsoft over de samenwerking met Anne4Care.


Congres Ouderenzorg Tech filmpje

Op 19 november werd Anne4Care geïnterviewd tijdens het Congres Ouderenzorg Tech en er was veel belangstelling voor hoe wij zorgprofessionals hebben laten zien hoe leuk dementerende ouderen het vinden om met Anne te werken. We hebben een filmpje gemaakt van de ouderen die met haar bidden, een quiz spelen, puzzelen, haar vragen stellen over hun medicatie etc. Na het zien van dit filmpje werden ook de zorgprofessionals enthousiast, want waar hun cliënten blij van worden, daar worden zij blij van! Zie hier het filmpje.


Anne4Care in het Zon Mw AAL inspiratiemagazine

“Wij staan met Anne4Care in het Zon Mw AAL inspiratiemagazine. U kunt hier lezen over ervaringen van gebruikers van ICT oplossingen voor senioren…”

 


Nominatie Oranje Handelsmissiefonds.

We zijn apetrots dat we zijn genomineerd bij het Oranje Handelsmissiefonds. Maarliefst 10 winnaars krijgen hulp in het zetten van stappen over de grenzen met hun product of dienst. Vanzelfsprekend zien wij met onze Anne hele mooie kansen en mogelijkheden die we heel graag benutten. In onze samenwerking met het Zwitserse Ihomelab is regelmatig gesproken om Anne ook in Zwitserland aan het werk te zien. Ze spreekt immers al de taal en ze is ook daar nodig. We zijn dan ook heel trots en blij met de steunbetuiging die de deskundigen van Ihomelab hebben ingezonden. Validaties die ons doen blozen, maar meteen ook de goede en professionele samenwerking onderstrepen. Hoe mooi zou het zijn als we de nominatie van Het Oranje Handelsmissiefonds (OHMF) kunnen omzetten in winst, zodat we Anne, goed begeleid, naar de Zwitserse markt kunnen brengen. We houden u natuurlijk op de hoogte. Klik op lees meer voor meer informatie over het Oranje Handelsmissiefonds.”


Samenwerking Radboud Universiteit 

“Een project op taaltechnologisch gebied met twee deelonderwerpen – één waarbij kinderen met een taalachterstand beter leren lezen en één dat cognitieve achteruitgang bij ouderen eerder helpt te signaleren – krijgt een grote subsidie van  Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). In dit project speelt het  Centre for Language and Speech Technology (CLST) van de Radboud Universiteit een rol…”

 


Inzet Anne4Care bij Salut Welzijn

Salut Welzijn continueert het op afstand coachen en ondersteunen met Anne van Anne4Care. Anne is het virtuele maatje die ondersteuning biedt bij het behouden van dagstructuur, het onderhouden van sociale contacten en het uitvoeren van betekenisvolle dagactiviteiten.

Salut welzijn is een professionele organisatie die zich inzet voor alle inwoners van Hof van Twente met als doel hun welzijn te verbeteren. Salut ondersteunt individuen en het collectief waarbij hun actieve aandacht vooral uitgaat naar mensen in een kwetsbare positie. Salut gelooft in de kracht van menselijk contact. Als gevolg van het Coronavirus is dit contact niet mogelijk. Mensen zitten thuis, vereenzamen en missen ondersteuning in hun dagstructuur.

 


Lector Jan Jukema: “Technologie moet ondersteunend zijn in het dagelijks leven”

Met virtuele assistent Anne hebben migrantenouderen in Almelo een geavanceerd stukje technologie in huis gekregen. Het lectoraat Verpleegkunde van hogeschool Saxion onderzoekt, samen mét de oudere, wat de meerwaarde is van deze technologie. “Technologie moet ondersteunend zijn in het dagelijks leven”, volgens Jan Jukema, lector Verpleegkunde. Het onderzoek naar de inzet van Anne is een mooi voorbeeld van praktijkgericht onderzoek in living labs. Maar ook van burgerwetenschap en co-creatie … 

 


Lector Marjolein den Ouden: “Juist nu kunnen we technologie duurzaam inzetten”

Ouderen met een migratieachtergrond krijgen in Almelo hulp en ondersteuning op afstand van virtuele assistent Anne. Het inzetten van zorgtechnologie neemt tijdens de coronacrisis een enorme vlucht, volgens Marjolein den Ouden, lector Technology, Health & Care bij Saxion en practor Zorg en Technologie bij ROC van Twente. “Juist nu moeten we onderzoeken hoe we technologie duurzaam kunnen implementeren in het werk én in het leven van mensen.”

 


Foto: in2werelden.nl

 

Anne4Care neemt deel aan het project ‘Gezond ouder worden in twee werelden’

Het project ‘Gezond ouder worden in twee werelden’ onderzoekt wat migrantenouderen nodig hebben om hun gezondheid en welbevinden te verbeteren als ze ouder worden. Dat onderzoek gebeurt door mét de migrantenouderen te praten over hun wensen en behoeften in plaats van over migrantenouderen te praten. De kennis wordt actief gedeeld in het Leernetwerk Migrantenouderen. Hier kunnen professionals in de sectoren wonen, welzijn en zorg informatie vinden over vraagstukken waar ze in hun dagelijkse werk met migrantenouderen mee te maken krijgen.

 


Zorgen op afstand? Virtuele assistent Anne biedt mantelzorgers helpende hand

Hoe blijf je als mantelzorger op afstand en houd je toch een oogje in het zeil bij ouderen? Even Skypen, Facetimen of beeldbellen via WhatsApp? Niet iedere oudere kan dat. “Als je zicht slechter wordt of als je je gedachten niet meer kan ordenen, dan is Skypen écht te moeilijk”, zegt Annemarie Johannes, directeur van Anne4Care. Ze bedacht Anne, een virtuele assistent, die ouderen helpt met beeldbellen én ondersteunt bij het bieden van dagstructuur.


Foto: Sietske Raaijmakers

Virtuele assistente als pratende geheugensteun

Artikel ZonMw:

De virtuele assistente Anne ondersteunt mensen om zelfredzaam te blijven. Bij zorgorganisatie de Parabool helpt ze cliënten bijvoorbeeld medicijnen bijtijds in te nemen. Internationaal onderzoek moet uitwijzen of de e-health-toepassing effectief en kostenbesparend is.


Foto: Eric Brinkhorst

Virtuele assistent Anne aan het werk bij Larry (68) en Nihat (64)

11-06-2020   |   Virtuele assistent Anne is deze week aan de slag gegaan bij twee Almelose ouderen met een migratieachtergrond. Larry (68) en Nihat (64) kregen de primeur. Larry kreeg vanwege zijn Engelse achtergrond een Engelstalige Anne. Nihat, met een Turkse achtergrond, kreeg bewust een Nederlands sprekende virtuele assistent. De virtuele assistent gaat Larry en Nihat thuis helpen bij het herinneren van afspraken, het innemen van medicijnen en bij het bieden van dagstructuur.


We zijn genomineerd voor de Achterhoek Open Innovatie Prijs

UPDATE | In verband met het corona virus afgelast

27-05-2020  | “Anne, de virtuele assistent die is ontwikkeld door het Achterhoekse bedrijf Anne4Care, is genomineerd voor de Achterhoek Open Innovatieprijs 2020. Aan deze nationale en open competitie doen technologische innovaties uit heel Nederland mee. Alle genomineerden presenteren hun innovatie op 7 oktober 2020 bij Innovatiecentrum CIVON in Ulft. CEO Annemarie Johannes van Anne4Care is trots op de nominatie. “We zien de nominatie als een erkenning van de toegevoegde waarde van Anne.”


Ouderen tablet

Anne4Care op de Zwitserse radio

26-05-2020  |  De mogelijkheden van Anne werden op de Zwitserse radio behandeld, speel hieronder het audiofragment af van de uitzending

(Het bovenstaande audiofragment is in het Duits)


Foto: Tubantia

Nieuwsartikel Tubantia

“Op tijd medicijnen innemen, aanspraak in de eigen taal en beeldbellen met familie. Migrantenouderen krijgen daar een speciale tablet voor: Anne4Care.

De Almelose dagopvang IMEAN Care van Sevilay Luiken-Dalli is de eerste die dit voor deze doelgroep inzet. Ook bijzonder: het ministerie betaalt mee en Saxion Hogeschool gaat er onderzoek naar doen.”


Anne4Care Beeldbellen

50.000 euro subsidie voor inzet Anne

“Het ministerie van VWS heeft een subsidie van 50.000 euro toegekend voor de inzet van virtuele assistent Anne bij ouderen met een migratieachtergrond in Almelo. De subsidie (SET Covid-19) is een noodregeling van de rijksoverheid om kwetsbare thuiswonende ouderen te ondersteunen met digitale oplossingen tijdens de coronacrisis…


Facebook Posts

5 days ago

Timeline PhotosGebruik jij de test al of deel jij hem op de socials pagina’s?Ken je hem niet maak er gebruik van, uit de test komen tips met welk vrijwilligerswerk bij jouw past.Doe de test via: ontdekjevrijwilligerskracht.nl#mensenmakennederland #nationaaljaarvrijwilligeinzet #nationaaljaar #vrijwilligerswerk #vrijwilligers See MoreSee Less
View on Facebook

2 weeks ago

Afgelopen donderdag 11 november waren wij aanwezig op de informatiemarkt van PROO in Wierden. Hier werden meerdere presentaties gegeven door o.a. het Saxion, de Gemeente Losser en het Noaberlab Diabetes. Op de foto’s een kleine impressie van die dag.Was u ook aanwezig die dag? Laat het ons weten in de opmerkingen.. Wat vond u ervan?#ehealth #Informatiemarkt #presentaties #probeerservice #kennisoverdracht#zorgtechnologie #Participatieraad #anne4care #mantelzorg #ouderen #dementie #dementia #zelfredzaamheid See MoreSee Less
View on Facebook

2 weeks ago

Vandaag staan wij op het Symposium/de informatiemarkt van PROO. De informatiemarkt is van 10.00 uur tot 16.00 uur op het adres Spoortstraat 7 in Wierden. Vanaf 13.00 uur is er een probeerservice waar Anne4Care ook staat. U komt toch ook? #proo #symposium #Informatiemarkt #probeerservice #wierden #anne #anne4care #mantelzorg #zorgprofessional #virtualassistant #virtueleassistent #dementie #dementia #technology #hightech #hightouch #ehealth See MoreSee Less
View on Facebook

2 weeks ago

Dag van de mantelzorger. Deze dag is bedoeld om erkenning en waardering te vragen voor het (soms) zware werk van mantelzorgers. Overal in het land vind je onzichtbare helden, jong en oud, van het kleinste dorp tot de grootste stad, er zijn er bijna 5 miljoen. Wat mantelzorgers doen is niet vanzelfsprekend, het is bijzonder en verdient waardering.Zeker nu, in de coronaperiode, is het belangrijk om de mantelzorgers een extra hart onder de riem te steken.#mantelzorg #waardering #erkenning #ehealth #zorg #dementie #thuiswonen #samentegeneenzaamheid #hightech #hightouch #dagvandemantelzorg See MoreSee Less
View on Facebook
Contact:

Adres:
Piet Heinstraat 11,
7204 JN Zutphen

Telefoon:
+31 (0)575 787 424
Maandag t/m vrijdag
10:00 – 16:00

E-mail:
info@anne4care.nl

Sociale media