▼Deze pagina is speciaal voor de (professionele) ondersteuner van de mensen die een Anne gebruiken. Bent u geïnteresseerd in Anne voor uzelf? Klik dan hier
Langer thuiswonen dankzij contact en dagritme, dat kan met Anne!
Anne4Care geeft zorgprofessionals een veilig en eenvoudig platform om zorg op afstand te verlenen. Voor uw cliënten/familielid die gebruik maken van Anne, bent u degene die Anne aanstuurt via een dashboard. In dit dashboard kan de agenda gevuld worden met belangrijke afspraken of gezellige uitjes en medicatie die ingenomen moet worden, maar ook leuke zaken zoals welke nieuwspagina’s er getoond worden of welke radiozenders er beluisterd kunnen worden. Anne zal op de aangegeven momenten de ingevoerde afspraken en medicaties oplezen en tonen.
Ook familie en vrienden hebben toegang tot het Anne4Care dashboard. Dit is een online familie-omgeving van waaruit zij eenvoudig contact kunnen houden via beeldbellen.
Anne kan meerdere talen spreken, zoals Engels, Duits en Turks!
Wij werken samen met meerdere zorgverleners door heel Europa.
Wilt u meer informatie over wat Anne voor u kunt betekenen of op welke manier Anne u kunt ondersteunen? Neem dan telefonisch contact met ons op. Dit kan op telefoonnummer
0575-787 424
Wat kan worden bereikt wanneer u en Anne samenwerken?
Zorg op afstand is de afgelopen jaren toegenomen. Hoewel niets persoonlijke zorg kan vervangen, werkt zorg op afstand goed als aanvulling. Er is meer ruimte voor tussentijds contact, wat weer bijdraagt aan een goed beeld van iemands welzijn. Ook eenzaamheidsfactoren kunnen beter worden ondervangen. Niet alleen met beeldbellen, maar juist wanneer een virtueel interactieve maatje zoals Anne betrokkenheid toont.
Anne helpt mensen op een leuke manier langer thuis te kunnen wonen. Daarmee worden zorgprofessionals ondersteund om ook op afstand invloed te hebben op hun welzijn.
Dat doet Anne onder andere dankzij beeldbellen, medicatiebeheer en agenda.
In het album kunnen filmpjes en foto’s worden gedeeld. Zo kunt u daarin leuke dingen plaatsen, ter vermaak en inspiratie, maar ook praktische instructiefilmpjes van bijvoorbeeld de fysiotherapeut of huisarts.
Met radio en nieuws worden eenvoudig landelijke en regionale berichten dichterbij gehaald.
Door spelletjes te spelen op allerlei niveaus, blijft de geest scherp en ook deze functionaliteit draagt bij aan een dagstructuur.
Projecten
-
ST.CART
In het project ST. CART ontwikkelt het Centre for Language and Speech Technology (CLST) van de Radboud Universiteit hoogwaardige spraaktechnologie ten behoeve van de ontwikkeling van twee innovatieve producten: de Digi Juf van het bedrijf 8D Games, die kinderen met een taalachterstand op een leuke manier beter leert lezen, en Anne4Care, de virtuele zorg-assistent voor ouderen van Virtask, die door nieuwe spraaktechnologie cognitieve achteruitgang kan diagnosticeren en zo mantelzorgers in een vroeg stadium kan voorbereiden op een andere zorgvraag.
-
Living Well with Anne
In dit project is de geheel vernieuwde Anne uitvoerig getest met 100 mensen in 4 landen. Anne scoorde hoog bij de gebruikers en zorgverleners. In deze 3 jaar lag vooral de focus op mensen met dementie of mentale beperkingen. We wilden dat mensen die al verder waren in het dementieproces ook konden mee-creëren aan Anne en hebben speciaal voor hen testen ontwikkeld in een beschermde omgeving.
Dit project is in gestart in juni 2017 en in juni 2020 afgerond.
-
Ella4Life
Ella4Life wil verschillende zorgtechnologieën samen laten werken. Het gaat hierbij om de mobiele Emma van Medicine Men waarmee mensen zelf een chronische ziekte kunnen managen, de persoonlijke virtuele assistent Anne van Virtask en speciaal ontwikkelde sensortechnologie van de Universiteit van Gdansk. Het doel van het programma Ella4Life is om ouderen – gezond of met een chronische ziekte of psychische aandoening – te helpen gezonder te blijven en een aangenamer leven te leiden, onafhankelijker en veiliger. Ella zal mensen ondersteunen en aanmoedigen om een gezonde levensstijl aan te passen.
Het programma is gestart op 1 juni 2018 en eindigt op 1 juni 2021.
-
IMEAN
IMEAN Care biedt dagbesteding aan thuiswonende ouderen met een migratieachtergrond in Almelo. Het gaat om oudere mensen met en zonder dementie. Veel van hen hebben te maken met een taalbarrière, zijn veelal analfabeet en digibeet. IMEAN biedt cultuursensitieve zorg en sluit daarmee aan op de culturele achtergrond van mensen. IMEAN wil haar ondersteuning in Corona-tijd op afstand continueren door tablets met Anne4Care in te zetten. Anne4Care biedt ondersteuning bij het behouden van dagstructuur, onderhouden van sociale contacten en uitvoeren van betekenisvolle dagactiviteiten.
-
Alifa Welzijn
Alifa Welzijn is een professionele welzijnsorganisatie die zich inzet voor alle inwoners van Enschede. Binnen de welzijnsorganisatie richt Alifa Welzijn Senioren zich op oudere inwoners. Het gaat daarbij om ouderen met en zonder een migratieachtergrond. Met de inzet van Anne4Care wil Alifa het welzijn van migrantenouderen in Enschede verbeteren.
-
Salut. welzijn
Salut welzijn is een professionele organisatie die zich inzet voor alle inwoners van Hof van Twente met als doel hun welzijn te verbeteren. Salut ondersteunt individuen en het collectief waarbij onze actieve aandacht vooral uitgaat naar mensen in een kwetsbare positie. Salut gelooft in de kracht van menselijk contact. Als gevolg van het Coronavirus is dit contact niet mogelijk. Mensen zitten thuis, vereenzamen en missen ondersteuning in hun dagstructuur. Salut Welzijn wil advies, coaching en ondersteuning op afstand continueren door tablets met Anne4Care in te zetten.
-
Met Zorg Sprekend
Met de plattelandspilot ‘Met Zorg Sprekend’ – in de dubbele betekenis van de uitdrukking – benut en ontwikkelt Welzijn Rivierstroom praktische programma’s voor ouderen. Ze doet dit in nauwe samenwerking en afstemming met haar partners in het zorgdomein. Zij koerst daarbij op zowel een ondersteunende rol van de Anne4care tablets met betrekking tot de zorgarrangementen, alsmede het inzetten van de tablets met applicaties die de kwaliteit van leven verbeteren.
-
MyLifeMyWay
De organisaties in het consortium van MyLifeMyWay hadden een win-win situatie voor ogen; enerzijds wilden zij de kwaliteit van leven van ouderen verhogen en anderzijds zorgprocessen effectiever maken en zo de werkdruk en/of kosten verlagen. Hiervoor wilden zij een persoonlijke virtuele assistent – met een gezicht en een stem – ter beschikking stellen aan ouderen waarmee zij langer zelfstandig kunnen leven. Deze assistent moest heel gemakkelijk te gebruiken zijn – ook voor mensen die niets van computers of het internet weten. De oorspronkelijke Anne bleek toch nog te moeilijk te zijn en dit heeft geleid tot een volledig opnieuw bouwen van Anne en het dashboard.
Het project is gestart op 1 maart 2016 en is op 1 september 2019 afgerond.