Verleidelijk menselijke software

Anne helpt mensen,
staat dag en nacht klaar,
begrijpt wat je zegt,
doet wat je zegt,
en heeft engelengeduld.

Artikel: Gemeente Twenterand schenkt 5.000 euro aan ‘Anne in de Zorg’

Bel ons: +31 (0)575 787424

<<< Vorige pagina

Anne

Gemeente Twenterand schenkt 5.000 euro aan ‘Anne is de zorg’

De gemeente Twenterand stelt een bedrag van 5.000 euro beschikbaar voor het project ‘Anne in de Zorg’. Het gaat om een zogeheten innovatievoucher, die wordt verstrekt uit een fonds van de Twentse gemeenten. Dit fonds heeft als doel innovatie bij MKB ondernemingen te stimuleren.

‘Anne in de Zorg’ is een spraakgestuurde, virtuele assistente gebaseerd op kunstmatige intelligentie. De assistente kan voor gebruikers een computer, tablet of mobiele telefoon bedienen. ‘Anne’ is ontwikkeld door Virtask en moet een brug vormen tussen mens en machine Zo kan de virtuele assistent bijvoorbeeld de digitale agenda van de gebruiker en diens familie beheren, maar ook via domotica gordijnen open en dicht doen, de verwarming hoger of lager zetten en de lichten aan of juist uit doen. Ook kan de virtuele assistent informatie op internet opzoeken en kranten/boeken lezen voor of met de gebruiker.

‘t Haarhuus

Het woonzorgcomplex ‘t Haarhuus in Westerhaar – Vriezenveensewijk zet ‘Anne in de Zorg’ in de zorg in. Twee tot drie inwoners van ‘t Haarhuus krijgen per april of me 2016 ondersteuning van ‘Anne’. De innovatievoucher is aangevraagd door Tijhuis Totaalinrichting uit Hengelo in samenwerking met ‘t Haarhuus in Westerhaar – Vriezenveensewijk.

“Ik ben oprecht blij dat de initiatiefnemers van dit project op deze manier de waardering krijgen die ze verdienen. Laat dit een stimulans zijn voor andere bedrijven uit Twenterand om een beroep te doen op de financiële mogelijkheden die er voor dit soort innovaties in Twente zijn”, zegt Wethouder Oudendijk.